- Gratis verzending in NL vanaf €45
- Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
- Internationale verzending
Nieuws
Een inkijkje in de Braziliaanse Fazenda Sao Francisco Bela Vista
Er wordt enorm veel koffie verbouwd in Brazilië. Het land is de grootste koffieproducent van de wereld. De afgelopen oogst was met 59 miljoen balen van 60 kilo een stuk hoger dan de vorige oogst. Je zou zeggen: genoeg koffie dus. Maar Brazilië beleeft nu ook een grote droogte. Er is 60% minder regen gevallen. Die droogte verstoort de ontwikkeling van de koffiestruiken en de bessen voor de komende oogst.
Onze inkoper (en kwaliteitscontroleur) Rick bezocht een ruime maand geleden de Sao Francisco Bela Vista Fazenda. ('fazenda' betekent boerderij). Op deze koffieplantage wordt onze Brazil Santos Espresso verbouwd. En ook hier is het gevolg van de droogte heel goed te zien.
Het doel van deze reis voor BOOT is om een actueel beeld te krijgen hoe kwaliteit en duurzaamheid worden bevorderd. Uiteraard zijn we er ook om een aantal lots van de nieuwe oogst te proeven.
En de winnaars van het BOOT Koffiespel zijn....
Here we go.... Eerst bedanken wij ook namens Jura, KTC Magazine en Stanley iedereen enorm voor het meedoen aan het BOOT Koffiespel. Nog nooit deden er zoveel mensen mee! Darja heeft, onder toeziend oog van Barend, via een digitale loting de winnaars bepaald. We laten je niet langer in spanning....Dit zijn de gelukkige winnaars van het BOOT Koffiespel:
Ethiopië Organic voor thuis of op het werk
Een zachte, lichte tas filterkoffie gezet met de AeroPress en een zakje Ethiopië Organic Filter: de ideale manier om van BOOT Koffie te genieten zoals tijdens mijn afgelopen vakantie in Engeland. De dag starten met een tas Ethiopië Organic Espresso uit bijvoorbeeld de Pezzetti Espressokan is ook een gemakkelijke en heerlijke manier om thuis of op het werk een smakelijke tas koffie te drinken. Sommigen vermijden vaak een zachtere koffie, maar door de juiste zetmethode te gebruiken, kunnen de heerlijke smaken van de koffie goed vrijkomen, zoals bij onze 'Ethiopië'.
Koffie verwerkingsmethodes
Sinds 1973 kopen wij verschillende soorten en maten koffiebonen in. Deze koffiebonen worden verbouwd in verschillende tropische landen. Het land, klimaat, hoogte en hoe je een koffie roostert heeft grote invloed op de smaken die jij proeft in je tas. Wat ook een grote rol speelt is de verwerkingsmethode die je toepast op de koffieboon na het plukken. Een koffieboon of eigenlijk koffiebes wordt altijd eerst verwerkt voordat het de oversteek maakt naar ons land.
Je hebt vast wel eens gehoord van gewassen (washed) koffie en ongewassen (natural) koffie. Maar wat betekent dit? En wat doet een verwerkingsmethode met de smaak van de koffie?
Cafeïnevrij is (te) gek!
De missie van BOOT Koffie 'Geluk door Smaak' strekt zich ook uit op het gebied van cafeïnevrij. Er zijn vele redenen waarom mensen cafeïnevrije koffie drinken. Voor mij is het bijvoorbeeld omdat ik nog wel wil kunnen slapen maar ook wil genieten van heerlijke koffie. Na jaren zoeken en tegenvallers ging ik werken bij een bedrijf met een gouden zakje, BOOT Koffie. Onze cafeïnevrije koffie is in de basis al anders dan vele anderen. Groene koffie van hoge kwaliteit wordt gebruikt. Vervolgens wordt deze met veel zorg en aandacht verwerkt tot zwart goud.
Lees de volledige blog van onze barista Alexander Trompert.
Even voorstellen – Alejandro Stalpers
Dit keer is het de beurt aan onze Alejandro. De altijd vrolijke (ja, echt), gastvrije barista en trainer heeft een passie voor alles wat met koffie te maken heeft. Dit zie je terug in zijn prachtige Latte Art-creaties, leerzame koffietrainingen en proef je in de met precisie gezette tassen koffie.
Wat is naar jouw mening een koffie die iedereen zou moeten proberen?
Nou... Uit het vaste assortiment drink ik graag de Indonesië Sumatra Organic. 's Ochtends meestal gezet als filter met mijn V60 filterdripper en later op de dag in de Koffie Winkel & Bar als espresso. Deze organic gecertificeerde allemansvriend met smaken van intens, chocolade, zwarte bes en kruidig is gewoon superlekker en raad ik graag aan!