Wie ben je en wat is jouw functie bij Boot?
Ik ben Dennis van Zal en ik doe meerdere dingen bij Boot, maar op papier ben ik accountmanager bij de verkoopafdeling ;-) Naast jou als consument, hebben we ook hele leuke horeca, wederverkoop en kantoor klanten. Naast persoonlijk contact met de boer, onderhouden we ook persoonlijke contacten met onze zakelijke klanten. Nieuwe zakelijke klanten binnenhalen, training geven en onderhouden zit o.a. In mijn takenpakket. Daarnaast hou ik me ook bezig met de marketing en de evenementen binnen het bedrijf.

Waarom werk je met koffie?
Ik werk in en met koffie omdat het een hele interessante wereld is. Mede door mijn werk als kok, hebben producten met verschillende smaken mij altijd bezig gehouden. In de koffiewereld zijn er zoveel smaken te ontdekken. Daarbij is het proces van een koffiebes naar uiteindelijk een tas koffie een reis die mij nooit gaat vervelen.

Wat is jouw meest memorabele moment als koffieprofessional?
Met afstand mijn bezoek aan verschillende plantages in Panama. Om 5 uur in de ochtend opstaan en door de ochtenddauw tussen de koffieplanten lopen is een beeld wat ik nooit meer zal vergeten. Daarbij zijn de boeren ontzettend leuk en gepassioneerd. Ze duwen nog net geen koffiebes in je mond. Al zou ik zeker een koffiebes in je mond stoppen, mocht je een keer een plantage bezoeken. Je kunt in een koffiebes al de potentie van je uiteindelijke tas koffie proeven.

Wat is naar jouw mening een koffie die iedereen moet proberen?
Elk land heeft zijn eigen smaak karakteristieken en binnen een land zijn er ook nog verschillende variateiten en droogmethodes. Kortom, ga alles proberen en ontdek je voorkeuren! Wat ik graag ervaar in een koffie is gelaagdheid. Dit betekent dat je in elke slok iets anders kunt proeven. Onze koffies uit Panama zijn enorm gelaagd en mijn favoriet. Neem nou onze Panama Birdsong. Een koffie met veel zoet fruit en chocolade tonen. Of onze Panamaria. Een koffie die Ricardo Koyner met trots en perfectie verbouwt. Dit proef je terug, want elke slok is weer een nieuwe ontdekking.