Op vrijdag 2 maart presenteerde de jonge koffiehandelaar Mokhtar Alkhanshali uit Jemen zijn exclusieve koffie bij Boot in Baarn. (In samenwerking met Boekhandel den Boer.) Het spraakmakende boek: De monnik van Mokka werd gepresenteerd door de hoofdrolspeler zelf en de exclusieve koffie is persoonlijk door Barend Boot gebrand en geserveerd.

Vluchten met een koffer vol koffiebonen
In een klein houten bootje ontvluchtte koffiehandelaar Mokhtar Alkhanshali het recente oorlogsgeweld in Jemen. Zijn koffer was gevuld met koffiebonen en koerste naar de Verenigde Staten. Deze koffiebonen moesten het predicaat ‘beste koffie van de wereld’ krijgen. Op deze manier hoopt de jonge sociale ondernemer Jemen er weer bovenop te krijgen. In de Verenigde Staten haalde de koffie de hoogste score in de belangrijkste ranglijst van Coffee Review. Zijn moeilijke reis en het grote succes van de koffie groeiden in de media uit tot een heldenepos. Bij de populaire koffieketen Blue Bottle Coffee verdiepte Alkhanshali zich verder in koffie en toen ontmoette hij Willem Boot, de broer van Barend Boot.

Alkhanshali bezoekt Boot Koffie
Het waargebeurd verhaal van Mokhtar Alkhanshali, de hoofdpersoon van het pas verschenen boek De Monnik van Mokka, zal in samenwerking met Boekhandel de Boer een presentatie geven bij Boot Koffie in Baarn. Barend Boot zal de zeer exclusieve koffie, die Alkhanshali mee nam uit Jemen, branden en laten proeven. Boot en Alkhanshali gaan vrijdag 2 maart en zaterdag 3 maart verschillende boekhandels en espressobars bezoeken om het verhaal van de jonge koffiehandelaar te delen.