Foto: Araceli, onze barista en winkelmedewerkster showt hier trots de Colombia Kachalu Organic verpakkingen.

Laatst was er een Koffie Proefdag in de Koffie Winkel in Baarn. Een prachtige dag vol zon, lekkere filterkoffie en demonstraties. Met mijn voorliefde voor filterkoffie kan mijn dag natuurlijk niet stuk! De hele dag heerlijke filterkoffies zetten en uitdelen aan onze gasten.

Met belangstelling kijken onze gasten naar de AeroPress-demonstraties. Voor het zetten gebruiken we onze organic Colombia Kachalu met smaaktonen van rietsuiker, chocolade en gedroogd fruit. Erg leuk ook om deze week veel positieve feedback te krijgen van een aantal klanten die de AeroPress gekocht hebben. "De koffie komt echt zo mooi uit de AeroPress. En ik ben aangenaam verrast hoe lekker de filterkoffie smaakt met deze eenvoudige tool. Hij gaat zeker mee op vakantie!" aldus een tevreden proefdagbezoeker.

In de tussentijd genieten gasten op het terras buiten van een filterkoffie gezet met ijsblokjes, een zogenoemde 'flash brew'. Kortom, een dag waarop wij ons mooie filterassortiment in het zonnetje hebben gezet.

Eén van deze koffies is de Colombia Kachalu, een koffie met een bijzonder verhaal. De koffie komt van een coöperatie die bestaat uit ongeveer 60 kleine koffieboeren in Colombia. Hun belangrijkste doel is het verbouwen van biologische koffie, waarbij zorg voor het regenwoud en een eerlijke koffieprijs voor de individuele boeren centraal staan. Al sinds 2005 werken we als Boot Koffie samen met de Kachalu coöperatie.

Voor koffie met een waardering van boven de 84+ of 85+ punten ontvangt de koffieboer een extra bonus. Dit jaar heeft Boot Koffie de bonus extra verhoogd om een nog betere prijs te kunnen geven als beloning voor de hogere kwaliteit en als extra compensatie voor het verbouwen van biologische koffie.

Wil je nog meer leren over onze koffies en hoe je deze thuis perfect kan zetten? Bekijk de nieuwe Boot Koffie Brew Guide of vraag het aan onze barista's in de winkel, zij geven je graag advies. De Colombia Kachalu kun je de hele maand proeven in de winkel.

Geluk door Smaak
Stefan Heuvelmans, barista