Winkelwagen

Koffie

Een koffiereis naar Indonesië met een bijzondere missie

Momenteel is onze Rick Maas op koffiereis in Indonesië. Het eerste deel van de reis bracht hem naar het eiland Java (centraal, oost en west), waar hij o.a. drie projecten heeft bezocht. Java staat bekend om zijn vruchtbare vulkaangrond, die ideaal is voor de koffieteelt. Rick is op zoek naar nieuwe samenwerkingsmogelijkheden, oogsten en koffiesoorten. Op diverse plantages worden kleine hoeveelheden koffie geroosterd in samplebranders om de smaken te beoordelen en de koffie te keuren. Samen met de koffieboeren en lokale contacten heeft Rick al vele prachtige natural en washed koffies geproefd.

Lees verderEen koffiereis naar Indonesië met een bijzondere missie
Speel mee op BOOTKOFFIESPEL.NL

Ook dit jaar spelen we het BOOT Koffiespel met te gekke prijzen van o.a. onze hoofdsponsor Jura Espressmachines. Doe mee en maak kans op een Jura espressomachine - E8 Piano Black (EC) + 1 jaar gratis BOOT koffie (elke maand 1 kilo) en 1 jaarabonnement op KTC Magazine of 1 van de vele andere mooie prijzen! Test je kennis over BOOT Koffie op www.bootkoffiespel.nl.

Lees verderSpeel mee op BOOTKOFFIESPEL.NL
Koffie Proefdag - Zaterdag 29 juni

Kom gezellig langs op zaterdag 29 juni a.s. voor de zomereditie van de Koffie Proefdag in de Koffie Winkel & Bar in Baarn. Wij proberen voor mooi weer te zorgen, maar beloven je in ieder geval de mooiste koffies te laten proeven en een aantal bijzondere zetmethodes te demonstreren.

Lees verderKoffie Proefdag - Zaterdag 29 juni
Passie voor filter

Koffie is voor mij veel meer dan dat. Het is een kunst, een ritueel en soms zelfs een scheikundig experiment. Hierbij is het belangrijk om de tijd te nemen voor koffie, zoals bij Slow Coffee, alle aandacht bij het zetten van de koffie. Dan wordt het een momentje van 'niks' moeten en pure ontspanning.

Lees verderPassie voor filter
Koffie Hot Spot - De Veldkeuken, Bunnik

Op het prachtige landgoed Amelisweerd in Bunnik bevindt zich een ware culinaire schat: De Veldkeuken. Opgericht in 1999 door Juliette Borggreve en René van der Veer, begon dit restaurant als een bescheiden fietskar met huisgemaakte lekkernijen voor wandelaars. Vandaag de dag is De Veldkeuken uitgegroeid tot een bloeiend biologisch restaurant met een eigen bakkerij, vergaderruimte en landgoedwinkel. Met een 100% EKO horeca keurmerk gebruikt De Veldkeuken uitsluitend lokale en biologische ingrediënten voor hun heerlijke ontbijtjes, lunches, taarten en borrelhapjes.

Lees verderKoffie Hot Spot - De Veldkeuken, Bunnik
De Kunst van het Blenden

De Bio Blend heeft het beste van beide werelden, de zoete tonen van chocolade en gedroogd fruit van de Colombia Kachalu en de intensiteit en de body van de Indonesia Sumatra. Het resultaat is een mooie gebalanceerde en krachtige koffie.

Lees verderDe Kunst van het Blenden

Producten 13 tot 18 van 73 in totaal

Toon per pagina