- Gratis verzending in NL vanaf €45
- Voor 12u besteld, dezelfde werkdag verzonden
- Internationale verzending
Koffie
Here we go.... Eerst bedanken wij ook namens Jura, KTC Magazine en Stanley iedereen enorm voor het meedoen aan het BOOT Koffiespel. Nog nooit deden er zoveel mensen mee! Darja heeft, onder toeziend oog van Barend, via een digitale loting de winnaars bepaald. We laten je niet langer in spanning....Dit zijn de gelukkige winnaars van het BOOT Koffiespel:
Een zachte, lichte tas filterkoffie gezet met de AeroPress en een zakje Ethiopië Organic Filter: de ideale manier om van BOOT Koffie te genieten zoals tijdens mijn afgelopen vakantie in Engeland. De dag starten met een tas Ethiopië Organic Espresso uit bijvoorbeeld de Pezzetti Espressokan is ook een gemakkelijke en heerlijke manier om thuis of op het werk een smakelijke tas koffie te drinken. Sommigen vermijden vaak een zachtere koffie, maar door de juiste zetmethode te gebruiken, kunnen de heerlijke smaken van de koffie goed vrijkomen, zoals bij onze 'Ethiopië'.
Sinds 1973 kopen wij verschillende soorten en maten koffiebonen in. Deze koffiebonen worden verbouwd in verschillende tropische landen. Het land, klimaat, hoogte en hoe je een koffie roostert heeft grote invloed op de smaken die jij proeft in je tas. Wat ook een grote rol speelt is de verwerkingsmethode die je toepast op de koffieboon na het plukken. Een koffieboon of eigenlijk koffiebes wordt altijd eerst verwerkt voordat het de oversteek maakt naar ons land.
Je hebt vast wel eens gehoord van gewassen (washed) koffie en ongewassen (natural) koffie. Maar wat betekent dit? En wat doet een verwerkingsmethode met de smaak van de koffie?
De missie van BOOT Koffie 'Geluk door Smaak' strekt zich ook uit op het gebied van cafeïnevrij. Er zijn vele redenen waarom mensen cafeïnevrije koffie drinken. Voor mij is het bijvoorbeeld omdat ik nog wel wil kunnen slapen maar ook wil genieten van heerlijke koffie. Na jaren zoeken en tegenvallers ging ik werken bij een bedrijf met een gouden zakje, BOOT Koffie. Onze cafeïnevrije koffie is in de basis al anders dan vele anderen. Groene koffie van hoge kwaliteit wordt gebruikt. Vervolgens wordt deze met veel zorg en aandacht verwerkt tot zwart goud.
Lees de volledige blog van onze barista Alexander Trompert.
Dit keer is het de beurt aan onze Alejandro. De altijd vrolijke (ja, echt), gastvrije barista en trainer heeft een passie voor alles wat met koffie te maken heeft. Dit zie je terug in zijn prachtige Latte Art-creaties, leerzame koffietrainingen en proef je in de met precisie gezette tassen koffie.
Wat is naar jouw mening een koffie die iedereen zou moeten proberen?
Nou... Uit het vaste assortiment drink ik graag de Indonesië Sumatra Organic. 's Ochtends meestal gezet als filter met mijn V60 filterdripper en later op de dag in de Koffie Winkel & Bar als espresso. Deze organic gecertificeerde allemansvriend met smaken van intens, chocolade, zwarte bes en kruidig is gewoon superlekker en raad ik graag aan!
De volgende dag ben ik gaan cuppen met de familie Hartmann. Zij waren echt heel enthousiast waardoor we 3 rondes op de planning hadden staan. Op een 4e ronde zei ik natuurlijk ook geen 'nee'. Wie wil er nu geen Hartmann Mi Finquita koffies proeven?!
Uiteindelijk heb ik in totaal 30 Hartmann-koffies en 8 Mi Finquita-koffies geproefd, wat een indrukwekkend totaal van 38 koffies maakt.
Tijdens deze cupping proefden we echt van alles door elkaar. Van Geisha tot Caturra, van Maragogype tot natural, washed en ga zo maar door. Het proeven gebeurt met een cupping lepel en blind, dus ik wist ook niet welke soort er voor mij stond. Elke koffie heeft een nummer en de ervaringen worden genoteerd. Achteraf krijg je pas te horen welke koffie bij het betreffende nummer hoort, waardoor je nooit bevooroordeeld bent. Op een gegeven moment proefde ik een koffie die er, voor mij enorm uitsprong.