Sinds mijn eerste dag bij Boot Koffie werd ik overspoeld door de zoetheid van de Panama Birdsong. Het was liefde op het eerste gezicht. Het werd mijn doel ervoor te zorgen dat iedereen deze koffie net zo geweldig zou vinden als ik.

Onze Panama Birdsong komt, zoals de naam al zegt, uit Panama, waar deze met liefde wordt geproduceerd. Deze, door diepe passie gedreven, samenwerking met de familie Hartmann bestaat al bijna 30 jaar, en dat proef je!

Finca Hartmann, waar deze koffie groeit, ligt op 1300 tot 1900 meter hoogte, grenzend aan een regenwoudreservaat. Fun fact: In de bosrijke omgeving van deze farm hebben vele vogelsoorten hun thuis. Er is altijd geluid van deze vogels. Vandaar dat de familie BOOT, samen met de familie Hartmann de naam Birdsong bedacht.

De arabica-variëteiten in onze Birdsong zijn catuai en caturra. Kenmerkend voor catuai is het lichte citrus karakter, samen met zoete ondertonen. Caturra kenmerkt zich door zijn volle body, aangenaam mondgevoel en zoete tonen van karamel en chocolade. Dit is goed terug te proeven en maakt de koffie tot een grote hit onder de fijnproevers. 

Mijn collega’s van de bar & winkel en ik zijn altijd enthousiast als we over de Birdsong spreken. De smaak van de lekkerste bosvruchten en rode bessen is onze favoriet. Elke keer dat we deze koffie malen, verbaast het ons weer hoe zoet de geur is. Persoonlijk drink ik deze koffie het liefst als flat white met havermelk – dat is een dubbele shot espresso met dun opgeschuimde havermelk. De smaak verandert dan, naar iets dat lijkt op een blauwe bessen muffin. Echt een traktatie!

De dagen dat ik op onze gezellige locatie in Baarn aan het werk ben, vragen klanten mij weleens wat mijn favoriete koffie is. Mijn standaard antwoord is: de Panama Birdsong! Als ik iedereen die dit leest, die van uitgesproken smaken houdt, enthousiast zou kunnen maken, dan raad ik zonder twijfel deze koffie aan!

Gelukkig is de Panama Birdsong deze hele maand de koffie van de maand, wat betekent dat er een mooie actie is, zowel online als in de winkel. Proef het snel en ervaar een toetje in jouw tas!

Araceli van der Vliet, Barista