Afgelopen week waren we weer te vinden op de Horecava in de RAI. Dit jaar stonden we met onze stand op de Coffee Concepts, vlak naast de SCA Nationale Koffie Wedstrijden. Dat was natuurlijk een geweldig bruisende plek. Onze teamleden hebben ook actief meegedaan aan verschillende wedstrijden:

- Nick nam deel aan de Cup Tasters én de Oatly Matcha Latte Art wedstrijd.
- Barend bereikte de finale van de Dutch Brewers Cup en behaalde een mooie zesde plek met onze limited edition Panama Kotowa Duncan - Lot 1873 - T2 filterkoffie!

Het was fantastisch om zoveel van jullie persoonlijk te ontmoeten en jullie enthousiasme over onze koffie te horen!
Heb je ons gemist, maar wil je alsnog kennismaken of samenwerken? Neem gerust contact met ons op via onze website voor een gratis proefsessie. We kijken ernaar uit om van je te horen!

PS: Wil jij net zoals Barend filterkoffie zetten? Hij deelt graag zijn (niet zo) geheime recept met jou.

Barend's geheime recept

Benodigdheden:

• Water: 55% Bar-le-Duc, 45% Spa
Temperatuur water: 93°C
Koffie: 19,6 gram Duncan Filter, gemalen op 28 kliks met Comandante
Tools: Hario Switch + filter, Hario Range Server, Koffiemolen (Comandante), Koffie Weegschaal, Stopwatch

Bereiding:

1. Voorbereiding: Meng het water (55% Bar-le-Duc, 45% Spa) en verwarm tot 93°C.
2. Start: Doe de filter in de Hario Switch en vul met 250 gram water. Houd het klepje dicht.
3. Koffie toevoegen: Voeg 19,6 gram gemalen Duncan toe op het water. Maak het oppervlak licht nat met een lepeltje.
4. Na 45 seconden: Breek de korst door twee keer te roeren in het midden en één keer langs de rand.
5. Klep openen: Open het klepje op 1:30.
6. Extra water toevoegen: Schenk bij 2:15 nog 80 gram water (93°C) op de koffie.
7. Afronding: Laat de koffie doorlopen. Klaar bij 3:00.

Enjoy!