Koffie van de maand juli 2023 - Ethiopië Organic Espresso & Filter

Het is heerlijk weer en tijd om naar buiten te gaan. Zelf drink ik graag koffie in de buitenlucht. Een moment van rust en genieten in de natuur. Soms kun je een tas koffie halen bij een horecagelegenheid, maar vaker is er geen mogelijkheid om (goede) koffie te drinken op dit soort afgelegen plekken. Daarom neem ik altijd mijn eigen koffie mee!

Dit keer neem ik Ethiopië Organic Filter mee, een koffie die mij iedere keer weer verrast. Als ik de koffie op een andere manier zet, dan ontdek ik altijd weer nieuwe smaken. De smaken in de koffie doen mij denken aan chocolade, citrus, bloemig en kersen. Deze koffie komt van de Dimtu Tero Farm, uit de regio Guji in Ethiopië. Ik ga naar buiten en neem mijn AeroPress mee, een koffiemolen (ouderwetse handmaler), een emaille mok, koffieboontjes en heet water in een thermosfles.

Tijdens de wandeling met mijn hond kom ik een bankje tegen met een prachtig uitzicht over de hei. Oeh, nog even en de hei kleurt weer paars! Het is een prachtige plek om te genieten van een tas koffie. De hond is moe en komt braaf bij mij liggen. Ik heb thuis 17 gram koffie afgewogen en maal deze met de handmaler. Vervolgens doe ik de koffie in de AeroPress en giet er heet water op. Tot het randje van de AeroPress is ongeveer 250 gram water. De 'plunger' erop en wachten maar. Na twee minuten even walsen en dan na 30 seconden doordrukken. De koffie is klaar: tijd om te genieten van de rust, de hond en mijn tas koffie in de buitenlucht.

De zomer is begonnen, voor velen is het bijna vakantie en is er meer tijd om te genieten van de belangrijke dingen in het leven. Hoe zet jij deze koffie uit Ethiopië? Probeer naast de filterbranding ook de espressobranding voor meer intensiteit en donkere tonen, zoals chocolade. Onze barista's helpen je graag met een zetadvies op maat. Fijne zomer!