Wie ben je en wat is jouw functie bij Boot?
Ik ben Darja Koster en sinds een jaar Algemeen Directeur. Toen Barend mij ongeveer 1,5 jaar geleden vroeg hoe ik het zou vinden om dit mooie bedrijf te gaan leiden, was ik in eerste instantie heel verbaasd en toen het idee wat meer was geland, enorm vereerd. In het diepe gegooid worden dat is wel tekenend voor mijn carrière bij BOOT Koffie. Als er een uitdaging is, dan kan deze gepakt worden. Dus via onze winkel en espressobar, het geven van de workshops, orders invoeren, het trainen van de horeca op locatie en sales in de buitendienst heb ik ook deze uitdaging met enthousiasme omarmd!

Waarom werk je met koffie?
Ik werk met koffie omdat het een geweldig product is, waarbij iedereen eigenlijk wel een fijne associatie heeft. Zelfs de niet-koffiedrinker. Ik werk met goede/mooie koffie omdat het een natuurproduct is. Er is altijd beweging, het verveelt nooit en ook hier blijven er continue uitdagingen bestaan om ervoor te zorgen dat het ook echt goed kan blijven gaan en uit te dragen dat het ook belangrijk is om bewust te genieten van goede producten als koffie. Mensen verrassen met een diversiteit aan smaken. Het brede smaakpallet van deze kwaliteitssoorten en laten ervaren wat je kunt proeven in koffie. De boeren via deze weg een podium geven voor hun harde werk. Producten die dichtbij verbouwd worden daarvan is de herkomst voor velen vandaag de dag vanzelfsprekend. Het is ook zichtbaar en vaak tastbaar. Voor Koffie (en o.a. ook thee en cacao) is dat verder weg en lijkt het minder van belang te zijn. Vandaar dat ik – en BOOT Koffie - kan bijdragen een plek te creëren om de communicatielijnen door de hele keten helder te hebben en houden. Daarin ook te blijven verbeteren. Ik leer echt dagelijks en ik denk dat ik nooit uitgeleerd raak in deze wereld!

Wat is jouw meest memorabele moment als koffieprofessional?
Dat is hetzelfde als vragen wat de mooiste dag van je leven is ???? Daarvan heb ik er niet 1, ik noem er een paar: Een gesprek met de familie Hartmann over hun ontwikkelingen vanaf het begin tot aan nu en het feit dat we al sinds begin jaren 90 met hen samenwerken. Een ontmoeting met boeren vanuit het Coffee For Peace Project (Colombia) die enorm happy waren over het feit dat hun koffie bij ons geproefd en gekocht kon worden, zodat de boeren daar meer en meer gemotiveerd raken om vooral koffie te verbouwen en geen andere verslavende middelen....
De geweldige geur van aardbeienjam toen ik de eerste keer een natural Geisha, vers geroosterd uit de brander, rook.
Heel trouwe, lieve zakelijke klanten die, met name de afgelopen paar jaar, zoveel doorzettingsvermogen en creativiteit lieten zien.
Ook in het jaar van 50 jaar BOOT-Koffie de start te maken als directie en BOOT met een frisse wind vooruit te laten koersen.
Ik hoop nog veel memorabele momenten op de tijdlijn van BOOT te gaan pinnen en beleven!

Wat is naar jouw mening een koffie die iedereen moet proberen?
Allemaal natuurlijk! Ik word echt heel blij van mooie bloemige en fruitige smaken in koffie, liefste filter. Dan zijn dat Ethiopië en Colombia en een heel mooie start van 2024, de Don Juan Limited Edition, waar ik echt verrast werd door de toon van zwarte olijven in combinatie met honing!