Een zachte, lichte tas filterkoffie gezet met de AeroPress en een zakje Ethiopië Organic Filter: de ideale manier om van BOOT Koffie te genieten zoals tijdens mijn afgelopen vakantie in Engeland. De dag starten met een kop Ethiopië Organic Espresso uit bijvoorbeeld de Pezzetti Espressokan is ook een gemakkelijke en heerlijke manier om thuis of op het werk een smakelijke tas koffie te drinken. Sommigen vermijden vaak een zachtere koffie, maar door de juiste zetmethode te gebruiken, kunnen de heerlijke smaken van de koffie goed vrijkomen, zoals bij onze 'Ethiopië'.

Gelegen in het zuiden van Ethiopië, in de regio Guji, bevindt zich onder andere plantage Dimtu Tero, waar koffiestruiken groeien die BOOT Koffie bonen produceren, op een hoogte tussen de 1800 en 2150 meter. Deze plantage is gestart in 2016 door Getachew Zeleke. Een met de bossen van de regio Guji merk je niet waar de ruim 150 hectare grote plantage begint en eindigt. Wat wel goed te merken is in Ethiopië, met name in Guji, zijn de vele koffieplanten die bij de mensen in tuinen staan. De naam 'Heirloom', die ook op ons gouden zakje te vinden is, staat voor de soort koffieplant. In Ethiopië wordt dit gebruikt als verzamelnaam voor wilde of genetisch ongedefinieerde variëteiten. Er wordt geschat dat vandaag de dag ongeveer tussen de 10.000 en 15.000 soorten vallen onder de naam Heirloom.

De bloemige jasmijn- en lavendeltonen die terug te vinden zijn in de koffie, werken goed samen met het frisse van de citrustonen. Door wat melkchocolade smaken krijgt de koffie meer body. De combinatie van deze drie tonen zorgt voor een spannende en interessante koffie om een keer te proberen, zowel voor filter- als espresso branding. Vanaf 12 september is de nieuwe Limited Edition te verkrijgen in ons assortiment: de Ethiopië Mancity. Mocht de Ethiopië Organic goed in de smaak vallen, dan is de Mancity zeker een koffie om ook te proberen!

Geluk door Smaak
Jesse van de Beek, Barista