Winkelwagen

Blog

2 eerste prijzen voor koffieboeren Ratibor en Tessie Hartmann in de Best of Panama 2022 competitie!

Elk jaar kopen wij van deze winnende plantages de meest bijzondere en mooiste specialty koffies in! Koffieboeren Ratibor en Tessie Hartmann, bekend van o.a. de Panama Mi Finquita Natural Espresso - Limited Edition, hebben dit jaar maar liefst 2 eerste prijzen weten te bemachtigen met hun Panama Geisha Natural variëteiten.

Lees verder2 eerste prijzen voor koffieboeren Ratibor en Tessie Hartmann in de Best of Panama 2022 competitie!
Koffiereis - Vol inspiratie en met een dosis energie naar huis

Begin van de zomer reisde Rick Maas, onze koffie inkoper naar het prachtige Panama en reisde door naar het indrukwekkende Colombia. Op bezoek bij koffieboeren en een zoektocht naar mooie nieuwe koffies.

Lees verderKoffiereis - Vol inspiratie en met een dosis energie naar huis
Taste, culinair theater met Dragan Bakema en ik

Dragan Bakema is een bijzonder acteur. Hij is ook fan van onze koffie. En als ik Dragan met Boot koffie zie, dan zie ik het absolute genieten. Dan zie ik een momentum van geluk door smaak.

Toen ik hoorde over de solo rol die Dragan speelt in het theater stuk Taste over de chefkok Jonathan Kelvin met 3 Michelin sterren die zijn smaak verliest, wilde ik daarheen. Ik maakte afgelopen week de laatste try out mee. De wereldpremière van Taste in de Amsterdome was zaterdag 9 oktober. *

Lees verderTaste, culinair theater met Dragan Bakema en ik
Boot Koffie aanwezig tijdens NK blindproeven (wijn) 2021

Zondag 29 augustus a.s. vindt het NK blindproeven (wijn) plaats in Soesterberg. Het belang van deze competitie is groot. 25 teams bestaande uit 4 liefhebbers en sommeliers strijden voor een deelname aan het WK blindproeven. Slechts 1 team zal Nederland vertegenwoordigen. Het WK vindt op 02 oktober 2021 plaats in het Palais des Papes te Avignon in Frankrijk.

Na afloop van het NK is BOOT Koffie aanwezig voor het serveren van filterkoffie aan de wedstrijd deelnemers.

Lees verderBoot Koffie aanwezig tijdens NK blindproeven (wijn) 2021
Bijzondere samenwerking tussen Boot en de Kachalu Coöperatie

Sinds 2019 zijn we een andere weg ingeslagen met de Kachalu coöperatie met als doel: verbetering van de kwaliteit van de koffie en een betere prijs voor de koffieboer, met als uitgangspunt 84 punten of hoger. Het is een bonussysteem waarbij de boer meer geld krijgt voor zijn koffie, als de kwaliteit gelijk staat aan 84 punten. Hoe hoger de score, hoe meer geld de boer ontvangt. Zo stimuleren wij samen met de coöperatie de koffieboer om zijn koffie naar een hoger niveau te tillen. Nu twee jaar op rij springen Rick, Barend en Dennis 3 meter de lucht in, bij het proeven van het sample. Je kan duidelijk proeven dat het bonussysteem werkt en dat daardoor de koffie ontzettend goed is.

Lees verderBijzondere samenwerking tussen Boot en de Kachalu Coöperatie
Wie heeft koffie ontdekt?

In Nederland worden er gemiddeld 18,6 miljard tassen koffie per jaar gedronken. Voor veel mensen is koffie dan ook niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar waar komt deze drank vandaan? Wie heeft koffie ontdekt? In deze blog lees je meer over de geschiedenis van koffie. 

Lees verderWie heeft koffie ontdekt?

Producten 37 tot 42 van 70 in totaal

Toon per pagina