Winkelwagen

Blog

Koffie uit het Paradijs: een lofzang aan de Panama Birdsong

We hebben hem een tijdje moeten missen, maar hij is er weer, en hoe: de Panama Birdsong! Voor wie nog niet bekend is met deze spraakmakende koffie, bij deze een korte introductie...

We rijden in Panama vanuit het stadje Volcán richting de Costa Ricaanse grens. Na een uur of twee over slingerweggetjes met adembenemende uitzichten, komen we aan in een stukje hemel op aarde. Midden in de mistige, groene bergen op 1.300-1.800 meter hoogte, in de schaduw van een regenwoud reservaat, staan de koffiestruiken van de Hartmann Plantage te floreren. Het is er nooit stil: het gekwetter en gezang van honderden vogelsoorten vult de lucht.

Lees verderKoffie uit het Paradijs: een lofzang aan de Panama Birdsong
Uitreiking hoofdprijs aan de eerste prijswinnaar van het Boot Koffiespel

Wat is er nou leuker dan een prijswinnaar die houdt van kwaliteitskoffies, zijn verdiende prijs te overhandigen? Dat zie je ook wel op de foto, hoe blij wij allen waren! En helemaal gelukkig verliet hij onze mooie zaak, met de prachtige Moccamaster.

Wat is het toch fijn om iemand anders gelukkig te maken met mooie koffie!

Lees verderUitreiking hoofdprijs aan de eerste prijswinnaar van het Boot Koffiespel
Gelukkig koffiedrinken tegen ontbossing

Nadat ik de granendrank gezet had met filter en de koffiecapsules proefde, vond ik het echter helemaal niks. Ik kan zeggen: geurloos bijna, vlak, een zweem van chocolade en daarna karton. Niet te drinken! Die zogenaamde substituten voor koffie zijn dus een slecht idee.

Lees verderGelukkig koffiedrinken tegen ontbossing
Decafé koffie: de smaak van goede koffie, maar dan zonder cafeïne

In koffie zit cafeïne. Dit is een stof die in verschillende planten zit, maar bijvoorbeeld ook in koffiebonen. Het stofje zorgt ervoor dat jij minder vermoeid bent. Bij kleine hoeveelheden, zo'n een à twee tassen koffie per dag, is het zelfs goed voor de concentratie. Het nemen van te veel koffie kan ook nadelen hebben. Zo kan je rusteloos worden of hoofdpijn krijgen. Wil je dat nu voorkomen, maar toch genieten van een lekker tas koffie? Dan is er cafeïnevrije koffie, ook wel decafé genoemd

Lees verderDecafé koffie: de smaak van goede koffie, maar dan zonder cafeïne
Barista: van koffie tot kunst!

Wil jij zelf leren het perfecte tas espresso te zetten, of leren hoe je je eenvoudige cappuccino omtovert tot een kunstwerk inclusief latte art?

Van een elegante, maar goede espresso tot een cappuccino met latte art: een ervaren barista kan het allemaal. Wanneer ben je een barista en hoe word je er een? In deze blog lees je alles over de kunst van het koffiezetten.

Lees verderBarista: van koffie tot kunst!
Het Boot Koffiespel - en de winnaars zijn...

Uit de vele goede deelnames heeft Barend Boot willekeurig de winnaars geselecteerd van de prachtige mede door Moccamaster mogelijk gemaakte koffieprijzen. Kijk hier of jij gewonnen hebt.

Als dank voor jouw deelname heb jij al een presentje van ons gehad. Wij hebben de kortingscode: koffiespel#5 vandaag voor jullie verlengd t/m 30 september 2022: dus snel naar de webwinkel en maak gebruik van 10% korting op jouw koffie- en theebestelling op de afrekenpagina.

Lees verderHet Boot Koffiespel - en de winnaars zijn...

Producten 31 tot 36 van 70 in totaal

Toon per pagina