- Gratis verzending in NL vanaf €45
- Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
- Internationale verzending
Artikelen
Er wordt enorm veel koffie verbouwd in Brazilië. Het land is de grootste koffieproducent van de wereld. De afgelopen oogst was met 59 miljoen balen van 60 kilo een stuk hoger dan de vorige oogst. Je zou zeggen: genoeg koffie dus. Maar Brazilië beleeft nu ook een grote droogte. Er is 60% minder regen gevallen. Die droogte verstoort de ontwikkeling van de koffiestruiken en de bessen voor de komende oogst.
Onze inkoper (en kwaliteitscontroleur) Rick bezocht een ruime maand geleden de Sao Francisco Bela Vista Fazenda. ('fazenda' betekent boerderij). Op deze koffieplantage wordt onze Brazil Santos Espresso verbouwd. En ook hier is het gevolg van de droogte heel goed te zien.
Het doel van deze reis voor BOOT is om een actueel beeld te krijgen hoe kwaliteit en duurzaamheid worden bevorderd. Uiteraard zijn we er ook om een aantal lots van de nieuwe oogst te proeven.
Sinds 1973 kopen wij verschillende soorten en maten koffiebonen in. Deze koffiebonen worden verbouwd in verschillende tropische landen. Het land, klimaat, hoogte en hoe je een koffie roostert heeft grote invloed op de smaken die jij proeft in je tas. Wat ook een grote rol speelt is de verwerkingsmethode die je toepast op de koffieboon na het plukken. Een koffieboon of eigenlijk koffiebes wordt altijd eerst verwerkt voordat het de oversteek maakt naar ons land.
Je hebt vast wel eens gehoord van gewassen (washed) koffie en ongewassen (natural) koffie. Maar wat betekent dit? En wat doet een verwerkingsmethode met de smaak van de koffie?
Afgelopen week heeft BOOT Koffie de LEF-prijs gewonnen! Deze wordt jaarlijks uitgereikt door de Maatschappij (voor ons departement Eemland) – Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Maatschappelijke uitdagingen zijn van alle tijden. Mensen die zich inzetten om die problemen op te lossen gelukkig ook.
Biologische koffie, meer dan alleen een verantwoord bakkie.
Hoe bepaal je nou wat echt goede koffie is? Hoe kan je nog meer genieten van je dagelijkse bakkie? En wat komt er allemaal kijken bij de teelt van biologische koffiebonen? Ik sprak met Barend van Boot Koffie, die vertelt over wat er allemaal te ontdekken is in de wereld van koffie..
Afgelopen zaterdag waren de Dutch Aeropress kampioenschappen van 2023, en wat was het leuk en spannend! 48 deelnemers streden om het Nederlands kampioenschap en het felbegeerde ticket naar Melbourne, Australië. Daar komen 62 landen samen om te strijden om het wereldkampioenschap. Onze Indra, Rick, Barend en Matthijs van Het Lokaal deden mee, dus was het spannender dan ooit tevoren. Bij de Aeropress kampioenschappen krijgt iedereen dezelfde koffie, en draait het echt om het perfecte recept te vinden. Je kunt je hier als barista dus echt onderscheiden. Want waar is de jury naar op zoek? Is het zoetheid? Is het complexiteit? Of moet vooral een dikke body goed te proeven zijn?