Bron: Odin Magazine - www.odin.nl - Tekst: Olaf Nagtegaal - Fotografie: Elway Designs

Biologische koffie, meer dan alleen een verantwoord bakkie
Hoe bepaal je nou wat echt goede koffie is? Hoe kan je nog meer genieten van je dagelijkse bakkie? En wat komt er allemaal kijken bij de teelt van biologische koffiebonen? Ik sprak met Barend van Boot Koffie, die vertelt over wat er allemaal te ontdekken is in de wereld van koffie.

Hoe zou je een goede tas koffie omschrijven? Waar moet die aan voldoen?
''Het begint allemaal bij het moment dat je het pak met biologische koffie openmaakt. Dan komt er een geur vrij die een belofte doet over wat er in zit. Dat is het begin. Deze geursensaties kunnen bijvoorbeeld tonen bevatten van aardbei, bosvruchten of chocolade. Die ontstaan door de bodemsoort en diversiteit aan flora op de plantages in de verschillende landen. Uit Panama krijg je bijvoorbeeld vaak meer citrustonen en uit Azië meer aardse of kruidige tonen.

Lees het volledige artikel (PDF)


Bestel de Biologische koffie van BOOT