Winkelwagen

koffiebonen/cadeautips-onder-20

6.3

Japan Sencha Premium Bio

Zachte groene thee met een breed palet aan smaken.

Vanaf € 6,30
- +
Kies een optie om de voorraad te bekijken
Beschikbaarheid:Op voorraad
Productinformatie

Thee werd door Boeddhistische monniken en diplomaten vanuit China naar Japan gebracht. In eerste instantie werd in Japan alle thee vermalen tot poeder en opgeklopt tot een schuimig drankje zoals dit ook in China gebeurde. Dit verdween daar later. Japanse Matcha bleef achter als een voorbeeld van een verloren bereidingswijze. Het werd door de eeuwen heen een Japanse traditie. Over de jaren wordt Japanse, groene blad-thee steeds populairder, inclusief Sencha.

Vandaag de dag maakt Sencha 80% van de Japanse theeproductie uit. De bladeren worden in het vroege voorjaar geplukt en gestoomd om hun frisse, groene aroma te behouden. Het diep groen-blauwe blad heeft een nootachtig, toast achtig aroma met hints van de oceaan en gebakken boerenbrood. De natte blaadjes ruiken naar gestoomde asperges, gebakken boerenkool en zoete spinazie, wat de puurheid en harmonie van de Japanse cultuur weerspiegelt.

  • Herkomst: Japan
  • Regio: Zuid- Oost kust
  • Oogstperiode: April- mei
  • Cultivar: Yabukita
  • Infusie: Grassig, gouden kleur
  • Geur: Vers gemaaid gras, zeewier (umami), zoet, romig, notig, bloemig,mineraal
  • Smaak: Complex, zeevruchtenbouillon, bitterzoet
  • Gradatie: Premium
  • Cafeïnehoudend: Ja
  • Biologisch: Ja
  • Lekker bij: Sushi, sashimi, yakitori, schaal- en schelpdieren, rijpe perziken, gegrilde groentes (asperge, courgette, aubergine), silky tofu, mochi, witte chocolade, frisse salade, zalm met citrus, Japanse rijstcrackers, citroentaart, zandkoekjes


Recept:
12 gram (5 maatschepjes) | 1 liter zacht water | 80℃ | 2 minuten